Автобусните и трамвайните спирки в цяла Германия останаха празни в петък,

...
Автобусните и трамвайните спирки в цяла Германия останаха празни в петък,
Коментари Харесай

Стачка парализира обществения транспорт в Германия

Автобусните и трамвайните спирки в цяла Германия останаха празни в петък , обърквайки проекти на милиони германци, защото 90 000 чиновници на публичния превоз бяха призовани да спрат работа , предава Ройтерс.

24-часовата стачка, свикана от профсъюза Verdi във всички федерални провинции като се изключи Бавария, е последната от поредност индустриални дейности, които засегнаха транспортния бранш на страната през последните седмици.

Централно място в настояванията на Verdi са усъвършенствани условия на труд , се споделя в изказване, като се изброяват пониженото работно време и по-дълги почивки като желани ограничения.

" Имаме трагичен дефицит на работна ръка в публичния превоз и необикновен напън върху чиновниците. Автобуси и влакове се анулират всеки ден във всички тарифни зони, тъй като няма задоволително личен състав ", сподели заместник-председателят на Verdi, Кристин Беле, в изказване в понеделник.

Младежкото придвижване за климата " Петъци за бъдещето " съобщи, че 60 от неговите локални клонове поддържат митингите.

" Стачкуваме дружно, с цел да се активизираме за по-добри условия на труд и бъдеще за публичния превоз ", сподели представител.

В четвъртък засегна 200 000 пасажери и докара до към 1100 анулирани или закъснения на полети, заяви асоциацията на немските летища ADV.

Летището в Хамбург остава затворено през днешния ден , където Verdi прикани наземния личен състав да стачкува от 3 часа сутринта (4 часа българско време) в петък до среднощ. Днес няма полети от София до Хамбург.

Синдикатът съобщи, че упорства за по-високи заплати и еднократно заплащане от 3000 евро, с цел да се настигне инфлацията.
 Стачки блокират въздушния трафик и други браншове във Финландия
Стачки блокират въздушния трафик и други браншове във Финландия

Недоволство против планувани промени в трудовото законодателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР